October 27, 2021, 1:59 pm
Home Proiectul Comenius - Gastronomia ca resursa educationala

PROIECT COMENIUS

GASTRONOMIA CA RESURSA EDUCATIONALA


In anul 2011 – 2012 Școala cu clasele I-VIII Girov, sub îndrumarea doamnei profesor Filip Lăcrămioara Petronela a depus un proiect multilateral Comenius intitulat ,,Gastronomia ca resursă educațională”, care a fost declarat eligibil în luna iulie.

Marele avantaj al implicării instituției noastre în parteneriatul cu celelalte cinci țări este punerea în valoare a  specificului zonei noastre, cu referire la bogatele tradiții culinare, care pot fi integrate cu succes pentru a face cât mai atractive pentru elevi disciplinele școlare.

Inițierea în gastronomia lumii se va realiza prin contactul direct al copiilor cu produsele alimentare rezultate din practicarea unei agriculturi ecologice, materiile prime disponibile în gospodăriile proprii și ustensilele clasice și moderne necesare pentru prepararea hranei. In sprijinul activităților derulate, la Școala Girov in anii 2012 – 2014 elevii din clasele a VI – a și a VII – a vor studia disciplina opțională - Gastronomie.

Obiceiurile culinare vor reprezenta un liant între elevii de diverse naționalități și etnii.

Un alt aspect valoros al proiectului vizează probleme importante legate de mâncare: irosirea acesteia, dietele nesănătoase și bolile de nutriție. Sperăm ca activitățile să aibă un puternic impact asupra grupului țintă și să fie urmate de adoptarea unui stil de viață sănătos.

Inițiativa a venit din partea echipei spaniole coordonate de către Jose Luis Ruiz Fernandez, la care s-au alăturat cadre didactice din Italia, Turcia, Grecia, Franța si Romania. Din partea școlii noastre de management s-a ocupat doamna director, prof. Molcăluț Florentina – Georgeta, coordonator de proiect este prof. Filip Lăcrămioara – Petronela, iar din comisia de implementare fac parte: Lisenche Claudia – Mihaela, Ciucanu Stache Valentina, Mitrea Bianca, Ciubotaru Vasile si Moraru Aurelia – Liana.

Elevii și profesorii vor avea ocazia să desfășoare activități comune și să descopere tradiții și preparate noi prin deplasarea în țările partenere. Școala noastră – reprezentată de șapte profesori și doisprezece elevi – va avea la dispoziție un buget de 24000 euro din Fondul European alocat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru a realiza ceea ce și-a propus.

Desfășurarea activităților va fi diseminată pe blogul coordonatorului: http://gastroeurope.blogspot.com.es/p/general-activities.html, iar responsabilul proiectului din unitatea noastră școlară vă stă la dispoziție cu informații suplimentare.

Director,

prof. Molcăluț Florentina - Georgeta


 

Dissemination Spain 1st mobility - vizualizeaza fisier pdf
Dissemination Spain 2-nd mobility -vizualizeaza fisier pdf
Dissemination Spain 1st mobility - vizualizeaza fisier pdf
Dissemination Spain 2-nd mobility -vizualizeaza fisier pdf

 

 

Dissemination France - vizualizeaza fisier pdf

 

 

Dissemination Greece - vizualizeaza fisier pdf

 

 

Dissemination Turkey 2014 - vizualizeaza fisier pdf

 

 

Dissemination Italy - vizualizeaza fisier pdf
 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 16 guests online